top of page

סדנאות לתלמידי חטיבה ותיכון

סדנא בנושא פגיעות ואלימות ברשת (ז'-ט')

"רשת בטחון"

בסדנא זו נבחן פגיעות הנעשות במרחב הווירטואלי. נזהה סוגי פגיעות הנעשות ברשת האינטרנט והסלולרי, נשרטט קו ברור בין ה"מותר" ל"אסור" ונבדוק מתי כל אחד בוחר להיות "האדם מהצד" ומתי הוא מחליט להתערב ולסייע לנפגע.

"ואם אני אינני אני אז מי אני בכלל?"

סדנא בנושא דימוי עצמי ופגיעות ברשת (ח'- י)

מתבגרים רבים חווים מתח סביב השאלה כיצד אחרים רואים אותי? מה חושבים עלי? לא תמיד ישנה הלימה בין השניים.

בסדנא הזו אנו נגשים לנושא הסכנות ברשת מכיוון חדש:

נדון בשאלה כיצד דימוי עצמי גבוה או נמוך משפיע על חיי האדם ועל היכולת להצליח, נבין כיצד הוא נבנה ונצייד את המשתתפים בכלים לשיפור הדימוי העצמי. בהמשך נחבר את הדימוי העצמי לפגיעות שונות ברשתות החברתיות- מיצוב חברתי על חשבון אחרים מול מיצוב חברתי לטובת אחרים.

"מפתחות ומנעולים" (ח'-יב')

סדנת התמודדות עם מצבי משבר (ח'-יב')

סדנא העוסקת בזיהוי הגורמים לסטרס בחיי המתבגרים. נעבוד על שכלול היכולת להתמודד עם רגשות כגון מתח, אכזבה ותסכול. הפעילות מציידת את המשתתפים בכלים שונים מתחום הפסיכולוגיה החיובית כדי לגייס כוחות פנימיים, לשנות נקודת מבט, לקבל פרופורציה ולגייס תמיכה מהסביבה.

סדנה שהיא מתנה לחיים.

"התחברות"

סדנת כישורים חברתיים (ז')

להיות חדש... למצוא את מקומי בקבוצה חדשה... אלו אתגרים אופייניים לתלמידי שכבה ז.  האתגר הוא ליצור קשרים ולהתנהל בזירה החברתית החדשה.

מטרת הסדנא היא לדון בבחירת חברים, בציפיות שלנו מהם ושלהם מאתנו ובהבדל שבין קשרים ברשת למפגשים פנים אל פנים.

נדון גם בהתנהגויות שליליות בקשר ובדרכים להתמודד עם כעס ואכזבה מחבר. נסיים בהדגשת תרומתן של היכולת לפרגן והאמפטיה כמתנות בקשר.

"זמן לפרוש כנפיים..."

סדנת פרידה לבוגרי בי"ס (יב')

הסדנא מיועדת לשכבה הבוגרת הנפרדת מבי"ס והיא  מהווה הזדמנות לעיבוד וסיכום החוויה האישית של כל  תלמיד. בדרך יצירתית ובעזרת מתודות שונות של עבודה עם חפצים, תיאטרון, ודימויים, נסייע למשתתפים לזהות מה קיבלו מבית הספר? מי השפיע עליהם וכיצד? מה היו רוצים להשאיר מאחור ומה ישמש אותם כצידה לדרך?
ניצור עבורם הזדמנות להכיר תודה, להתבונן בתהליך שעברו ולסגור בצורה מודעת פרק משמעותי בחייהם.

"הכל בקונטרול ?"

grass

מדברים על גראס עם מתבגרים (ט'- יב')

היקפי עישון הגראס בקרב נוער נמצאים בעליה . הזמינות והתדמית החיובית שלו כ"סם קל" ונפוץ- הופכים את השימוש ללגיטימי ומקובל. בסדנא נדגיש את הסיכונים הספציפיים למתבגרים כתוצאה מצריכת החומר. מעבר למתן מידע אובייקטיבי, נפרוס את שלבי ההתמכרות, נבין מה מושך ומסקרן לעומת מה יכול להרתיע, נשמע עדויות של מי שהתנסו ונקבל מדד לבחינה עצמית של תלות והתמכרות.

"בנים, בנות והלייק שבניהם"

סדנא לתלמידים בנושא יחסים בין המינים (ח'-יא')

הסדנא עוסקת בחיזור, יחסים בין המינים, כבוד מול ניצול, אלכוהול ופגיעה מינית ופרסום תמונות/סרטונים ברשתות חברתיות. נדון גם בגבולות מיניים, זיהוי מצבים בעייתיים וגיבוש עמדות לגבי יחסים וקשר עם בני המין השני. במפגש מתאפשר שיח משוחרר ואמיתי בנושאים שבדרך כלל מעוררים מבוכה.

המלצה חמה: סדרה בת 3 מפגשים עדיפה על מפגש יחיד

 "טיפ טיפה ו die"

סדנא בנושא אלכוהול וגבולות (ז'-ט')

הסדנא מזמינה את התלמידים לבחון את הגבולות החיצוניים שההורים/הסביבה מציבים בנושא שתיית  אלכוהול למול גבולות פנימיים וערכים הנבנים בתוכם. דרך סימולציות שונות נבחנת יכולת ההתמודדות עם מצבי פיתוי ומולם נבדקים הכוחות הפנימיים שהמתבגר מציב.

הסדנא כוללת התנסות ב"משקפי אלכוהול" מגניבים!

"אושר בסייל"

סדנא בנושא אושר וחומרים פסיכואקטיביים (ט'-יב')

כולם רוצים להיות מאושרים אבל מה הוא בכלל אושר? וכמה הוא "עולה"? בני נוער חווים מתח שבין הרצון ליהנות ולמצות את הרגע לבין דרישות החיים .

הסדנא עוסקת בחומרים פסיכואקטיביים מכיוון חדש:

הדיון יחבר את המשתתפים לשאלה מה מקומם של סמים ואלכוהול עבור בני נוער בהשגת אושר במינימום מאמץ? על הדרך- נדבר גם על ערכים ונצייד את המשתתפים בכלים מעשיים מתוך הפסיכולוגיה החיובית להגברת תחושה פנימית טובה.

"הכל אפשרי-"

כלים לחיים מעולם ה - NLP ( ח'- יב' )

סדנת חובה לכל תלמיד החושפת אותו לתובנות מעולם הנ.ל.פ. נשים לב לבחירת הפרשנות שלנו למצבים , נרכוש כלים להתמודדות עם כשלון ולגיוס משאבים להצלחה, נדבר על מיומנויות תקשורת עם הסביבה  ועל היכולת שלנו לכוון לאן תשומת הלב והאנרגיה הפנימית מופנות. ניתן לקיים סדנה בת שעה וחצי לכל כיתה בנפרד (כולל התנסות ותרגול) או הרצאה שכבתית בת שעה.

המלצה חמה- סדרה בת 3 מפגשים תאפשר הרחבה ,תרגול והתנסות.

"חשיבה לטובה"

חשיבה חיובית כדרך חיים (ז'-יא')

קיטורים, תלונתיות, ציניות ופסילה גורפת  מאפיינים מתבגרים רבים. הפוזיציה השופטת נראית מגניבה ומייצרת סביבה בטוחה לכאורה. הסדנא מעמתת את המתבגרים עם הבחירה להמנע ולשפוט מבחוץ- במקום להכנס למשחק, לנסות, להתמודד ולקבל את החיים כמו שהם- עם החיובי ועם מה שפחות. הסדנא כוללת מגוון התנסויות ותרגילים  המעודדים את המשתתפים לקחת אחריות על הבחירות והפרשנויות שהם נותנים למצבים , תוך התנסות בכלים לחשיבה חיובית.

מדברים את זה 

סדנת תקשורת מחברת  (ח-יב')

כמה פעמים קרה לכם שלא הבינו אתכם כמו שרציתם? ששיחות התפוצצו פתאום?

מיומנויות תקשורת מסייעות לצלוח מצבים מורכבים ומנחות אותנו גם בסיטואציות של שיחות יומיומיות.

חשוב לחזק את היכולת להקשיב, לבחור פרשנויות מיטיביות, להתנסח בבהירות, לקחת אחריות על המסר ולזכור שמתחת למילים- יש רגשות ומחשבות שחשוב להכיר בהן.

אנו מציעים מפגש יחיד או סדרה בת 2-4 מפגשים שנועדה לצייד את המתבגרים במגוון תובנות ובכלים פרקטיים  לשיפור התקשורת הבינאישית:

מודל פנימה- החוצה, ניהול שיחות קונפליקט, ביטוי כעס או דחיה, טכניקות להגברת אמפטיה, כיצד יוצים תמיכה, עידוד ואמון? 

מתעניינים גם בסדנאות לתלמידי תיכון בשיתוף הורים 

איך לגרום למתבגרים להקשיב ולהורים לדבר, כך שהמתבגרים יצליחו להקשיב?

bottom of page