סדנאות לתלמידי חטיבה ותיכון
מדברים את זה
סדנת תקשורת מחברת (ח-יב')
כמה פעמים קרה לכם שלא הבינו אתכם כמו שרציתם? ששיחות התפוצצו פתאום?
מיומנויות תקשורת מסייעות לצלוח מצבים מורכבים ומנחות אותנו גם בסיטואציות של שיחות יומיומיות.
חשוב לחזק את היכולת להקשיב, לבחור פרשנויות מיטיביות, להתנסח בבהירות, לקחת אחריות על המסר ולזכור שמתחת למילים- יש רגשות ומחשבות שחשוב להכיר בהן.
אנו מציעים מפגש יחיד או סדרה בת 2-4 מפגשים שנועדה לצייד את המתבגרים במגוון תובנות ובכלים פרקטיים לשיפור התקשורת הבינאישית:
מודל פנימה- החוצה, ניהול שיחות קונפליקט, ביטוי כעס או דחיה, טכניקות להגברת אמפטיה, כיצד יוצים תמיכה, עידוד ואמון?
"זמן לפרוש כנפיים..."
סדנת פרידה לבוגרי בי"ס (יב')
הסדנא מיועדת לשכבה הבוגרת הנפרדת מבי"ס והיא מהווה הזדמנות לעיבוד וסיכום החוויה האישית של כל תלמיד. בדרך יצירתית ובעזרת מתודות שונות של עבודה עם חפצים, תיאטרון, ודימויים, נסייע למשתתפים לזהות מה קיבלו מבית הספר? מי השפיע עליהם וכיצד? מה היו רוצים להשאיר מאחור ומה ישמש אותם כצידה לדרך?
ניצור עבורם הזדמנות להכיר תודה, להתבונן בתהליך שעברו ולסגור בצורה מודעת פרק משמעותי בחייהם.
"הכל אפשרי-"
כלים לחיים מעולם ה - NLP ( ח'- יב' )
סדנת חובה לכל תלמיד החושפת אותו לתובנות מעולם הנ.ל.פ. נשים לב לבחירת הפרשנות שלנו למצבים , נרכוש כלים להתמודדות עם כשלון ולגיוס משאבים להצלחה, נדבר על מיומנויות תקשורת עם הסביבה ועל היכולת שלנו לכוון לאן תשומת הלב והאנרגיה הפנימית מופנות. ניתן לקיים סדנה בת שעה וחצי לכל כיתה בנפרד (כולל התנסות ותרגול) או הרצאה שכבתית בת שעה.
המלצה חמה- סדרה בת 3 מפגשים תאפשר הרחבה, תרגול והתנסות.
"חשיבה לטובה"
חשיבה חיובית כדרך חיים (ז'-יא')
קיטורים, תלונתיות, ציניות ופסילה גורפת מאפיינים מתבגרים רבים. הפוזיציה השופטת נראית מגניבה ומייצרת סביבה בטוחה לכאורה. הסדנא מעמתת את המתבגרים עם הבחירה להמנע ולשפוט מבחוץ- במקום להכנס למשחק, לנסות, להתמודד ולקבל את החיים כמו שהם- עם החיובי ועם מה שפחות. הסדנא כוללת מגוון התנסויות ותרגילים המעודדים את המשתתפים לקחת אחריות על הבחירות והפרשנויות שהם נותנים למצבים , תוך התנסות בכלים לחשיבה חיובית.
איך לגרום למתבגרים להקשיב ולהורים לדבר, כך שהמתבגרים יצליחו להקשיב?
מתעניינים גם בסדנאות לתלמידי תיכון בשיתוף הורים?
חומר למחשבה:
איך בוחרים סדנאות לבני נוער ?
עבור מתבגרים, גיל ההתבגרות הוא ערימה של התמודדויות בהמון זירות. כיועצת או רכזת חברתית, הדאגה שלך מתפזרת על נושאים רבים: איך מתמודדים עם תופעות של צריכת אלכוהול בקרב מתבגרים? מה עושים עם ההתמכרות שלהם למסכים? יש מקרים של שיימינג וצורך לשפר אקלים כיתה. מעבר לזה, לדור הקורונה-מסכים חסרות מיומנויות של תקשורת בינאישית. ובכלל, אנחנו רוצים לתת להם כלים להצלחה, אבל לא פחות חשוב ללמוד איך נראית התמודדות עם כשלון.
כל הנושאים האלו מתחברים לעולם כישורי החיים שאין חשוב ממנו עבור מתבגרים. העולם החדש דורש פחות שינון של עובדות ונתונים ויותר כישורי התמודדות וארגז כלים לחיים. הסדנאות שלנו נוגעות בתחום החוסן הן מכיוון התנהגויות הסיכון ,כאשר יש פעילויות ספציפיות למניעת אלכוהול או סכנות ברשת, וגם מהכיוון השני של העצמה ופיתוח מיומנויות.
אם את מחפשת סדנא אפקטיבית, כזו שמדברת עם בני הנוער בשפה שלהם בלי להטיף- הגעת למקום הנכון. היכולת להעביר סדנאות לתלמידים היא אומנות. המנחה צריך לדעת מתי לדבר ומתי להקשיב, מה ירים את האנרגיה בכיתה ומתי דווקא מתבקש לווסת ולרכז.
חשוב לקבל המלצות מקולגה שכבר התנסתה ולהעביר מידע מפורט על הכיתות לצוות המנחים- כשמנחה יודע למה לצפות, הוא מכין את עצמו בצורה טובה יותר- הן מנטלית והן ברמה הטכנית (יותר אביזרים, הפעלות לכיתה שמתקשה לנהל דיון ארוך וכו')
אם בחרתם לשלב סדנה שלנו בתכנית המניעה, תני לי לתת לך שני דגשים חשובים:
-
קריטי שדווקא המחנך/ת יתלווה לפעילות וייקח בה חלק פעיל ככל האפשר. מניסיוננו, מורה מקצועי לא יוכל למנף את החוויה להמשך תהליך עם התלמידים וגם רמת המשמעת תהיה אחרת.
-
אנו מספקים לכם רעיונות להכנה ולהמשך שיח עם התלמידים- נצלו אותם. זו הזדמנות להפוך אירוע נקודתי, לחוויה שמשתלבת ברצף ומתחברת לעוד הקשרים ומסרים חשובים שהם חלק מתכנית המניעה.