נדלקתם? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם
תודה רבה! כבר חוזרים אליכם ...
תכנית מניעה טובה משלבת בין שיעורים המועברים ע"י המחנך במסגרת שיעורי כישורי חיים לבין אירועים המהווים אטרקציה ומכניסים צבע וענין לתהליך. הצגה חינוכית היא דרך טובה לעשות זאת.
הצגה עובדת על האזורים הרגשיים וידוע שבתהליך שינוי עמדות יש צורך לתת מענה הן לצד הרגשי והן לצד השכלי. לא מספיק להציף את התלמידים בנתונים או מידע על סכנות ערוך במצגת מרשימה, אם לא נעורר רגשות כמו הזדהות, פחד, חמלה, אמפטיה ועוד- זה פשוט לא יעבוד.
במקרה שלנו, פיתחנו את "שיטת המעלית"- נסו לדמיין מעלית הנעה בין הראש ללב וחוזר חלילה. עולה ויורדת בין הקומות . כשהיא מבקרת את הלב- היא מעוררת רגש, כשהיא מטפסת אל הראש היא קושרת בין החוויה הרגשית לידע וכלים רלוונטיים.
לכן ההצגות שלנו משלבות "בילד-אין" גם סיפורי מקרים, וגם ידע וכלים. באשר לסיפורים- אנחנו לא מסתפקים באחד, כמו בתיאטרון מסורתי. תמיד נשלב כמה סיפורים כי מגוון הדמויות והסיטואציות- מאפשר לנו להקיף יותר נושאים וכך כל תלמיד יכול למצוא דמות להזדהות איתה ונושא שמדבר אליו.
הלכנו על פורמט של הצגות חינוכיות איכותיות וקומפקטיות- רובן הצגות יחיד, אבל יש גם הצגות של שני משתתפים. הן קטנות ונוחות לשינוע ברכב פרטי, לא מצריכות איש סאונד או במה מפוארת וזה מתורגם למחיר נגיש עבור בי"ס המשלמים מתקציב גפן. אם חיפשתם הצגה איכותית לילדים או הצגה איכותית לנוער- תיאטרון מהנאה להנעה הוא המקום לפנות אליו. בין אם מדובר על הצגה בנושא אלכוהול, הצגה בנושא סמים, הצגה בנושא מיניות (יחסים בין המינים) , הצגה בנושא אלימות או הצגה בנושא סכנות ברשת – יש לנו מענה לכל הגילאים ולכל הנושאים האלו ואף מעבר.
רוצים כמה טיפים שיעזרו לכם להפיק את המקסימום מהצפייה?
-
צוות המחנכים צריך לקבל מידע מקדים ולעשות הכנה עם הכיתה. ההכנה כוללת הן התיHחסות לתכנים והן תזכורת לגבי כללי ההתנהגות בתיאטרון.
-
חשוב לפנות שעה למחנכים, בסמוך ככל האפשר לסיום ההצגה, לסדנת עיבוד. בין אם המפעיל שלח לכם הצעה למערך (כפי שאנו עושים) ובין אם לאו, יש חשיבות רבה לשיח על החוויות שצפו וסיכום תובנות , כדי שלא תסתפקו ב"לסמן וי" על הצפיHה אלא תמקדו את התלמידים במסרים שהופנמו.
-
תהליך כניסת הקהל לאולם והושבתו מסתמן כקריטי לענין המשמעת וההתנהגות בזמן המופע. ככל שכל הצוות החינוכי רתום, מגיע מוקדם ומושיב את התלמידים בצורה מסודרת , לפי כיתות, ותוך הפעלת שיקול דעת מי יושב ליד מי ואת מי רצוי להפריד- המופע מתנהל בשקט וללא הפרעות.
-
כאשר זה מתאפשר, צרפו את ההורים לצפייה. החוויה של צפיה משותפת עם הילד/ה, מקלה עליהם לפתוח שיח בנושא סביב שולחן האוכל, מנגישה מידע ומעודדת מעורבות הורית.