
"בשבילייק"
אין חיים בלי מסכים. אבל מה קורה כשהם הופכים כלי נשק בידינו?
עד כמה רחוק תלך בשביל לייק?
אודות המופע
המונולוגים המרגשים מביאים סיפורי מקרה של בני נוער שנקלעים לסיטואציות שיש בהן פגיעה, השפלה וטשטוש של ערכים:
ירידות ברשת שמידרדרות לאלימות פיזית, נער שפוגע בעצמו אחרי שהפך קרבן להתעללות מתמשכת ברשת ומקרה של נערה שצולמה באופן חושפני ע"י נער ומגלה שתמונותיה הופצו.
תנו למתבגרים הזדמנות להשקיף לרגע מהצד על איך החיים שלהם נראים.
הדמויות הן תמונת מראה של המציאות- דרך כל אחת מהן מוצג פן אחר של התופעה והזדהות התלמידים עימן פותחת אותם להתבוננות ולהפנמה.
קהל היעד
משך המופע- כ 60 דקות והוא מיועד לשכבות ח- יא
מתאים גם כפעילות הורים-מתבגרים כולל מעגלי שיח
ישר ולעניין
המופע "בשבילייק" עוסק בתופעת ההתמכרות למסכים, אלימות ברשתות החברתיות: מיניות ברשת , מיצוב עצמי ברשתות חברתיות ותקשורת פנים אל פנים מול תקשורת מסכים.
תנו לנו להצחיק אותם- קטעי ההנחיה מוגשים בסגנון מפתיע הומוריסטי וסוחף שמצליח לעקוף את ההתנגדויות הטבעיות הראשוניות,
הרי התלמידים שלכם שמעו לא מעט חפירות בנושא.
תוך כדי "לדחוף" מסרים חשובים- קטעי המידע המשולבים בין המונולוגים, מאפשרים זמן עיכול של ידע ותובנות.
אנחנו מדברים איתם בגובה העיניים- מדברים פשוט, כמו עם חברים. אפשר לראות על העינים שלהם כשהם מקשיבים. כשהם נפתחים, אנחנו מסייעים להם בגיבוש עמדות ובכלים התמודדות עם מצבים מורכבים.
האקס פקטור שלנו
3 בכרטיס 1: לפי עקרון 3 המ"מים:
מופע + מידע + מעטפת
המופע מרגש ומעורר הזדהות כי הוא מביא סיפורים מהחיים
המידע- מוגש במנות קטנות וקצובות כי ככה הוא נקלט הכי טוב. לבני נוער אין סבלנות להרצאות או לחפירות ארוכות. במופע שלנו, המידע משולב בין הסיפורים, לסירוגין, יחד עם שיח על גיבוש עמדות וכלים.
המעטפת- אנחנו מספקים לכם את הכל כדי שהחוויה תהיה מושלמת: פוסטר מעוצב עם טיפים לתלמידים, שני מערכים להכנה ועיבוד שיועברו ע"י המחנכים ואגרת הסבר עבור ההורים.
.
![]() | ![]() | ![]() |
---|

ממליצים עלינו...
ענבל ארגמן-
יועצת ורכזת-
עמל רמת דוד
" המופע מעביר מסרים בנושא שימוש בטוח ברשת מעביר את הנושא תוך שימוש בהומור ומשחק מצד אחד ומצד שני העברת מידע, כלים להתמודדות ותובנות המאפשרת ומזמינות לשיח חשוב בנושא. המורים קבלו ערכה להכנה ועיבוד למופע שהיו משמעותיים."
ציפי טליאס-
מנהלת מחלקת הנוער אילת
"הצגה כתובה באופן אמיתי ורהוט, מותאם לשפה של בני נוער, אותנטי מאוד, הצגה מצוינת!"
ציפי והפור-
רכזת חינוך חברתי- פסגות יהוד מונסון
"המופע היה רלוונטי ומשמעותי, תלמידים אמרו "סוף סוף משהו שנוגע לנו ומעניין". המופע שילב תכנים רציניים וכואבים, עם הומור והפוגה, מסרים חשובים ונקודות למחשבה.
רות גנאל שולחת חומרים מתאימים ואיכותיים לכך"
חומר למחשבה: איך מצמצמים אלימות ברשת?
כמה הרצאות בממוצע שמע תלמיד תיכון עד היום בנושא מסכים או סכנות ברשת? אתם קוראים לזה הרצאות, הוא יקרא לזה חפירות. כמה נאומים של ההורים , תחינות ואיומים שיתרחק לרגע מהמסך,
שיצא לפגוש חברים?
ואחרי כל אלו, הוא ממשיך לפתוח את הבוקר עם המסך מול עינים חצי עצומות וללכת לישון אחרי סקירת הרשתות החברתיות , וכשהטלפון מתחת לכרית. המח שלו נשאר חצי ער, על תקן מח"ל שפתוח 24/7 וזמין לכל קריאה.
קוראים זה התמכרות למסכים וזו הבעיה של כולנו. למתבגרים יש קצת פחות משמעת עצמית שתעזור להם לבלום או למנן את השפעת המסכים ולמרות כל ההרצאות, חסרים להם כלים להתנהלות נכונה ברשת או להתנהלות ברשתות החברתיות.
יש אלימות ברשת והם חשופים לה. היא מתבטאת דרך מילים פוגעניות או תגובות לפוסטים, דרך סרטוני זוועות מה 7 באוקטובר שמתבגרים שנחשפו אליהם יצאו בטראומה וגם בפורנו שהוא ברובו אלים ומשפיל.
בשבילייק היא לא רק הצגה בנושא מסכים למתבגרים. היא מראה שמוצבת מולם על הבמה ומראה להם איך הם חושבים, נראים או מתנהגים. יש בה אמפטיה, הומור מושחז ואמירות ברורות בלי פילטרים: אל תראו את העולם רק מתוך מסכים. תהיו בני אדם, תהיו חברים.